Rectangle 203 (1)

Bilfestival i bilernes by

At Silkeborg er Bilernes By ved alle bilinteresserede i Danmark. Her findes den største koncentration af bilforretninger, her er Europas største bilhus, Danmarks største automobilmuseum samt Danmarks mest kendte racerbane: FDM Jyllandsringen.

DANMARKS ULTIMATIVE BILFESTIVAL


Det var derfor også oplagt at lave Danmarks største bilfestival for klassiske biler netop i Silkeborg. Man valgte således i 2006 at afholde den første udgave af AUTOMANIA - Silkeborg Automobilfestival, der er tænkt som en årlig tilbagevendende begivenhed den sidste weekend i august. Bilfestivalen har siden været en stor succes med deltagelse fra både ind- og udland, og deltagerantallet er blevet fordoblet fra år til år. Det, der startede som en pæn succes, er nu blevet den absolut største af sin art. I 2022 løber festivalen af stablen fra fredag den 25. til lørdag den 26. august og mange har allerede meldt deres ankomst. Her vil være træf for mærkebilklubber, amerikanerbiler og almindelige brugsbiler fra 50' og 60'erne. Lunden på Vestergade og Søvej er omdrejningspunkt for festivalen.

I år får vi besøg af Il Tempo Gigante, der er kendt fra kultfilmen "Bjergkøbing Grand Prix". Den flotte bil vil kunne ses om fredagen på Havnen, Torvet og Bio Silkeborg. Om lørdagen i Lunden og ved motorløbet på Søvej.

Derudover kommer et stort antal klassiske racerbiler og vi kan i år præsentere  bl.a. Bugatti og Abarth og masser af andre sportsbiler. De deltager i 
MASCOT Classic Sprint, der er en afdeling af Danmarksmesterskabet for klassiske sportsbiler og afvikles på Søvej lørdag. Søvej er afspærret fra rundkørslen ved Jyske Banks p-hus til lyskrydset ved Godthåbsvej fra fredag aften til søndag aften. 

ARRANGØRER: Automania og Historisk Motorsport

Soetorvet4 1
Udviklet af attityde.dk